Harissa-roze pappardelle met zwarte olijven

Voorbereiding

Papardelle
- Meng en kneed alle ingrediënten in een keukenmachine.
- Rol de lasagnevellen uit (positie 6).
- Snijd de pappardelle met een mes.

Topping
- Doe de olijfolie in een grote koekenpan met deksel en zet op middelhoog vuur.
- Zodra de olie heet is, voeg je de ui toe en bak je deze 8 minuten, onder af en toe roeren, tot hij zacht en gekarameliseerd is.
- Voeg de roze harissa, tomaten, olijven, kappertjes en ½ theelepel zout toe. Blijf 3-4 minuten bakken, onder regelmatig roeren, tot de tomaten beginnen te breken.
- Voeg 200 ml water toe en roer. Zodra het kookt, zet je het vuur laag, dek je de pan af en laat je het 10 minuten sudderen.
- Verwijder dan het deksel en laat nog 4-5 minuten koken, tot de saus is ingedikt. Roer er 10 g peterselie door en zet apart.


Afwerken en serveren
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de pappardelle toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af.
- Doe de pappardelle terug in de pan met de harissa saus en 1/8 theelepel zout. Meng goed en verdeel over vier soepborden. Serveer warm, met een toefje yoghurt en een laatste snufje peterselie.