Gebakken rundvlees met Thaise basilicum
Voorbereiding
Kook de Thaise rijst in een rijstkoker.
Snijd het rundvlees in lange, dunne repen. Pel en snipper de ui in halve ringen.
Maak indien nodig de ki mao met een fijngehakte sjalot, 1 fijngehakte grote rode peper en een teentje look in een vijzel. Bewerk tot een dikke pasta.
Verhit de arachideolie in een wok, tot de pan rookt. Fruit de ui enkele tellen. Voeg de ki mao toe en vervolgens de runderreepjes. Bak het vlees goed door.
Voeg de oestersaus en een beetje sojasaus toe. Doe er wat palmsuiker bij, en werk de bereiding af met enkele blaadjes Thaise basilicum. Het geeft je gerecht een ongeëvenaarde smaak en extra verfijning. De kleur wordt lichtbruin en het ruikt heerlijk naar zoethout.
Serveer met de Thaise rijst.
Snijd het rundvlees in lange, dunne repen. Pel en snipper de ui in halve ringen.
Maak indien nodig de ki mao met een fijngehakte sjalot, 1 fijngehakte grote rode peper en een teentje look in een vijzel. Bewerk tot een dikke pasta.
Verhit de arachideolie in een wok, tot de pan rookt. Fruit de ui enkele tellen. Voeg de ki mao toe en vervolgens de runderreepjes. Bak het vlees goed door.
Voeg de oestersaus en een beetje sojasaus toe. Doe er wat palmsuiker bij, en werk de bereiding af met enkele blaadjes Thaise basilicum. Het geeft je gerecht een ongeëvenaarde smaak en extra verfijning. De kleur wordt lichtbruin en het ruikt heerlijk naar zoethout.
Serveer met de Thaise rijst.