Gravad lax zalm à la minute gerookt, mierikswortelsaus en granaatappelpitjes
Voorbereiding
Smeer de zalm in met een mengsel van suiker, zout en witte peper, wikkel in huishoudfolie en marineer 30 min op kamertemperatuur.
Snijd de zalm in 4 stukken van gelijke grootte en leg ze op een stuk aluminiumfolie.
Stop de houtsnippers in de roker en laat die op een zacht vuur smeulen tot de rook grijs wordt (de rook mag nooit geel zijn, anders wordt die zuur). Doe de zalm in de rookoven, sluit het toestel en laat 2 min op een heel zacht vuur roken. Zet het vuur uit en laat nog 5 min verder roken.
Rasp de mierikswortel en meng met de mascarpone en de zure room. Voeg wat citroensap toe en bewaar koel.
Dresseer het bord met de zalm, een streepje saus, granaatappelpitjes en enkele blaadjes postelein.
Snijd de zalm in 4 stukken van gelijke grootte en leg ze op een stuk aluminiumfolie.
Stop de houtsnippers in de roker en laat die op een zacht vuur smeulen tot de rook grijs wordt (de rook mag nooit geel zijn, anders wordt die zuur). Doe de zalm in de rookoven, sluit het toestel en laat 2 min op een heel zacht vuur roken. Zet het vuur uit en laat nog 5 min verder roken.
Rasp de mierikswortel en meng met de mascarpone en de zure room. Voeg wat citroensap toe en bewaar koel.
Dresseer het bord met de zalm, een streepje saus, granaatappelpitjes en enkele blaadjes postelein.