Tod Mun Pla - Visbeignets met zoete thaise chilisaus
Voorbereiding
Donutbeslag
- Snijd de vis in stukken.
- Hak de stukjes vis, rode currypasta, tapiocameel, vissaus, eieren en suiker in een keukenmachine tot een glad beslag.
- Controleer de textuur door te kijken of het deeg aan een omgekeerde lepel blijft plakken. Als het deeg aan de lepel blijft plakken, is de textuur ideaal.
- Roer de kafferlimoenblaadjes en groene asperges of boontjes erdoor.
- Dek af met huishoudfolie en laat 30 tot 60 minuten rusten in de koelkast.
Thaise zoete chilisaus
- Maal de pepers en knoflook fijn in een vijzel.
- Breng de suiker, het water, de azijn en de cider aan de kook. Kook op een laag vuur tot het een stroperige consistentie heeft (+/- 10 min.).
- Voeg aan het einde van de kooktijd de knoflook en Spaanse peper toe en laat nog 1 min. koken.
Koken en serveren
- Verwarm de olie voor op 180°C.
- Vorm de beignets met behulp van 2 eetlepels en bak onmiddellijk.
- Bak indien nodig verschillende keren om de olietemperatuur stabiel te houden. Draai ze indien nodig halverwege om met een schuimspaan om een gelijkmatige garing te garanderen.
- Haal de beignets uit de olie en laat ze uitlekken. Serveer warm met de saus.
- Snijd de vis in stukken.
- Hak de stukjes vis, rode currypasta, tapiocameel, vissaus, eieren en suiker in een keukenmachine tot een glad beslag.
- Controleer de textuur door te kijken of het deeg aan een omgekeerde lepel blijft plakken. Als het deeg aan de lepel blijft plakken, is de textuur ideaal.
- Roer de kafferlimoenblaadjes en groene asperges of boontjes erdoor.
- Dek af met huishoudfolie en laat 30 tot 60 minuten rusten in de koelkast.
Thaise zoete chilisaus
- Maal de pepers en knoflook fijn in een vijzel.
- Breng de suiker, het water, de azijn en de cider aan de kook. Kook op een laag vuur tot het een stroperige consistentie heeft (+/- 10 min.).
- Voeg aan het einde van de kooktijd de knoflook en Spaanse peper toe en laat nog 1 min. koken.
Koken en serveren
- Verwarm de olie voor op 180°C.
- Vorm de beignets met behulp van 2 eetlepels en bak onmiddellijk.
- Bak indien nodig verschillende keren om de olietemperatuur stabiel te houden. Draai ze indien nodig halverwege om met een schuimspaan om een gelijkmatige garing te garanderen.
- Haal de beignets uit de olie en laat ze uitlekken. Serveer warm met de saus.