Chocoladetaart
Voorbereiding
Fondant :
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Smelt de chocolade en boter op 45°C. Klop tegelijkertijd de hele eieren los met de suiker (pas op dat je niet te hard klopt).
- Spatel de chocolade en boter van 45°C door de schuimige eieren op gemiddelde snelheid, gevolgd door de gezeefde bloem.
- Bekleed de cirkels met bakpapier.
- Schep er 40 g deeg uit, leg er een stukje chocolade op en voeg nog eens 20 g deeg toe.
- Bak op 190°C gedurende 20 min.
Crème anglaise :
- Verwarm de melk met het doormidden gesneden vanillestokje tot het kookt.
- Meng de eieren en de suiker tot een lint.
- Los één tot 2 eetlepels kokende melk op in het lint en roer. Voeg de rest van de melk toe en roer door het lint.
- Doe het mengsel over in de pan en verwarm het op een heel laag vuur onder voortdurend roeren (dit kan ook in een bain-marie) tot het mengsel dikker wordt.
- Haal uit de pan en serveer warm of koud.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Smelt de chocolade en boter op 45°C. Klop tegelijkertijd de hele eieren los met de suiker (pas op dat je niet te hard klopt).
- Spatel de chocolade en boter van 45°C door de schuimige eieren op gemiddelde snelheid, gevolgd door de gezeefde bloem.
- Bekleed de cirkels met bakpapier.
- Schep er 40 g deeg uit, leg er een stukje chocolade op en voeg nog eens 20 g deeg toe.
- Bak op 190°C gedurende 20 min.
Crème anglaise :
- Verwarm de melk met het doormidden gesneden vanillestokje tot het kookt.
- Meng de eieren en de suiker tot een lint.
- Los één tot 2 eetlepels kokende melk op in het lint en roer. Voeg de rest van de melk toe en roer door het lint.
- Doe het mengsel over in de pan en verwarm het op een heel laag vuur onder voortdurend roeren (dit kan ook in een bain-marie) tot het mengsel dikker wordt.
- Haal uit de pan en serveer warm of koud.