Groene asperges, witte tarama
Voorbereiding
- Snijd de gerookte vis fijn.
- Week de sneetjes brood 10 minuten in de melk. Mix en voeg dan het citroensap toe.
-Klop er geleidelijk de olie door en voeg dan de gerookte vis, room en fromage blanc toe.
-Giet de tarama in een kom en zet indien mogelijk 2 uur in de koelkast.
Geklopte Ricotta
- Meng de ricotta en olijfolie in een middelgrote kom. Mix ongeveer 1 minuut om een gladde, zijdeachtige textuur te krijgen.
Asperges
- Schil de uiteinden van de asperges, stoom ze 2 minuten (ze moeten knapperig blijven), haal ze van het vuur, besprenkel ze met olie en zet ze 30 minuten in de vriezer.
- Snijd de lente-uitjes fijn met een mes en stamp de Timut peper fijn met een vijzel en stamper.
- Snijd alle venkel fijn met een mandoline, breng op smaak met de olijfolie, citroenrasp en -sap, zout en peper en voeg de helft van de gesneden uien toe.
- Presentatie: Tarama / snufje Spaanse peper / asperges / venkelsalade / druppel olijfolie / fleur de sel / timut peper / lente-uitjes en dille
Tip van de chef: Voor dit recept kun je kiezen tussen tarama of opgeklopte ricotta voor een 100% vegetarisch menu.
- Week de sneetjes brood 10 minuten in de melk. Mix en voeg dan het citroensap toe.
-Klop er geleidelijk de olie door en voeg dan de gerookte vis, room en fromage blanc toe.
-Giet de tarama in een kom en zet indien mogelijk 2 uur in de koelkast.
Geklopte Ricotta
- Meng de ricotta en olijfolie in een middelgrote kom. Mix ongeveer 1 minuut om een gladde, zijdeachtige textuur te krijgen.
Asperges
- Schil de uiteinden van de asperges, stoom ze 2 minuten (ze moeten knapperig blijven), haal ze van het vuur, besprenkel ze met olie en zet ze 30 minuten in de vriezer.
- Snijd de lente-uitjes fijn met een mes en stamp de Timut peper fijn met een vijzel en stamper.
- Snijd alle venkel fijn met een mandoline, breng op smaak met de olijfolie, citroenrasp en -sap, zout en peper en voeg de helft van de gesneden uien toe.
- Presentatie: Tarama / snufje Spaanse peper / asperges / venkelsalade / druppel olijfolie / fleur de sel / timut peper / lente-uitjes en dille
Tip van de chef: Voor dit recept kun je kiezen tussen tarama of opgeklopte ricotta voor een 100% vegetarisch menu.