Nicolas Valanchon

Nicolas ontdekte zijn passie voor koken op jonge leeftijd, terwijl hij tijd doorbracht bij zijn oom en tante, die slagers, charcutiers en cateraars waren in de Somme.
Opleiding volgde hij aan de koksopleidingen van Parijs en Amiens, waar hij zich snel richtte op de gastronomie en zijn vak verfijnde in Michelin-sterrenrestaurants. Gedurende zes jaar, van Le Touquet naar Parijs en zelfs in Sydney, perfectioneerde hij de basisprincipes van dit veeleisende vak.
Bij zijn terugkeer naar Frankrijk, volgde hij meer dan twee jaar lang een opleiding als cateraar, met één persoonlijk project in gedachten: het openen van zijn eigen zaak. Dit droom werd werkelijkheid eind 2010 met de opening van een restaurant in Parijs, dat al snel door critici werd geprezen met twee koksmutsen in de Gault & Millau-gids. Twee jaar later ging hij in zee met twee partners om een cateringservice te lanceren, vlakbij het restaurant. Het Parijse avontuur eindigde in 2015, waarna nieuwe ervaringen zich aandienen. Nicolas sloot zich daarna aan bij een onderzoeks- en ontwikkelingsproject in de agrovoedingssector, voordat hij voor drie jaar naar Zuidoost-Azië vertrok.
Of het nu gaat om een kookworkshop met vrienden of een teambuilding in het bedrijf, zoals Team Cooking, Combat des Chefs, Grand Restaurant of Team Lunch, Nicolas nodigt je uit om een unieke kookles te beleven in Brussel, Louvain-la-Neuve, Namen en overal in België.